d117a.newvoices@gmail.com

«Οι επιπτώσεις της πανδημίας στην Ψυχική Υγεία»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Λέσχης Athens Specialty New Voices διοργάνωσε  με επιτυχία το 2o Διαδικτυακό Συμπόσιο, την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021.

Η πρόσφατη πανδημία του Covid-19 είχε σημαντικές ψυχολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις σε όλους τους ανθρώπους παγκόσμια. Η ψυχική υγεία είναι κάτι περισσότερο από την παρουσία ή την απουσία μιας ψυχικής ασθένειας. Είναι ένα σταυροδρόμι μεταξύ συναισθηματικής, ψυχολογικής και σωματικής ευεξίας. Ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα των ανθρώπων που νοσούν αλλά και στις οικογένειές τους παραμένει το ζητούμενο.
Ομιλητές : η Υφυπουργός Υγείας κα. Ζωή Ράπτη,
ο Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Νευρολόγος Ψυχίατρος Δρ. Παύλος Σακκάς, η Παιδοψυχίατρος Δρ. Καρακίτσου Νεφέλη
η  Ιωάννα Παρασκευά Εικαστικός-Ακτιβίστρια η οποία  αναφέρθηκε στην εικαστική καινοτόμα δράση  για την κακοποίηση της γυναίκας , την ενδοοικογενειακή βία , τη βία μέσα από το διαδίκτυο .
Χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος της λέσχης L. Όλγα Παυλίδου Κουτρουμπή η οποία στο τέλος της διαδικτυακής συζήτησης παρουσίασε δράσεις της Λέσχης που σχετίζονταν με την ψυχική υγεία.
Ο πρωτότυπος συντονισμός με τη μορφή διαλόγων διεξήχθη από  τα μέλη της Λέσχης  L.Έλενα Ανδριανοπούλου, L. Μαρία Μόσχου L. Καίτη Ρηνάκη, L. Εβιάνα Τσολοζίδου. Ενώ την άρτια επιμέλεια του ΖΟΟΜ είχε όπως πάντα ο L. Γιάννης Κουτρουμπής . Την δημιουργία βίντεο της εκδήλωσης δημιούργησε η L. Μαρία Μαρούδα .

Σκοπός του διαδικτυακού “Συμποσίου” είναι η ανάδειξη της ανάγκης προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ώστε να αντιμετωπίζονται οι μακροπρόθεσμες ανάγκες ψυχικής υγείας ευάλωτων ομάδων που έχουν υποφέρει δυσανάλογα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ευχαριστούμε τους Αξιωματούχους του Θ117Α καθώς και τους Εκπροσώπους Λεσχών που συμμετείχαν αλλά και τις φίλες καις φίλους της Λέσχης μας

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »